1-op-1 met Marjan

In de 1-op-1 sessies help ik je om gelukkiger te worden. Hoe word je gelukkiger? Door te kijken naar wat je ongelukkig maakt en dat op te lossen. Daarom maken we in de eerste sessie een inventarisatie van de dingen waar jij ongelukkig van wordt: wie maakt je boos, wat zit je dwars, wie stelt je teleur, wie doet niet wat jij wilt? Bijvoorbeeld een partner die niet naar je luistert, een collega die zich nooit aan zijn/haar afspraken houdt, kinderen die alles laten slingeren en nooit eens meehelpen. Ik luister naar je verhaal en we onderzoeken je gedachten. Zo krijg je weer zicht op waar het om gaat in jouw leven. Ik gebruik hierbij The Work van Byron Katie. Wil je een keer ervaren hoe dat gaat? Vraag dan hier een gratis inventarisatiesessie aan. De sessies zijn online via Skype of Zoom.

"Marjan, bedankt nog voor de korte maar krachtige sessie. Veel van geleerd en angsten zijn grotendeels weg inmiddels!"

Giel

Wat is The Work?

The  Work  is een eenvoudig en krachtig proces, ontwikkeld door Byron Katie - een Amerikaanse vrouw die na jaren van depressie op een ochtend wakker werd en ineens doorzag dat het niet de situatie was die haar woede, pijn of verdriet veroorzaakte, maar hoe ze dacht over die situatie. Niet 'de anderen' gaven haar een vervelend gevoel, maar haar gedachten over andere mensen brachten haar uit balans. Het bleek een radicale verandering van haar leven! En inmiddels ook in dat van mij en van vele anderen.

Elke keer als je spanning ervaart, ongemak of teleurstelling, komt het doordat je vasthoudt aan een mening of een gedachte. Als je die gedachte onderzoekt, verliest hij aan kracht en lost hij op. Wat overblijft zijn nieuwe mogelijkheden en duidelijkheid over wat belangrijk is voor jou. Kortom, je wordt gelukkiger en ervaart meer innerlijke rust.

Ik neem je graag mee in de zoektocht naar jouw waarheid.

Wat doet The Work met je?

The Work is praktisch en gestructureerd. En het is vooral heel simpel! Door The Work regelmatig te doen, ben je in staat je aangeleerde en automatisch geworden reacties te stoppen en een andere richting te kiezen. Dat betekent dat je effectiever omgaat met je tijd en energie. En daardoor word je rustiger, en gelukkiger. Je ontdekt dat er altijd meer mogelijkheden zijn dan je had gedacht. Het onderzoeken van je gedachten is geen holle truc, maar een eye-opener!

De behoefte aan waardering van andere mensen neemt af waardoor je meer autonomie ervaart. Dat betekent dat je je vrijer voelt, dichter bij jezelf. Omdat je eerlijk bent naar jezelf kun je ook eerlijker en transparanter zijn naar de mensen om je heen. Je relaties (bijvoorbeeld met je partner, je kinderen, je zus, een collega etc.) worden beter: duidelijker simpeler, opener.